Kyckling, couscous med basilika
Fler än jag som har barn som börjat äta riktig mat? Bara måste tipsa om ett recept som Kevin bara älskade! MYCKET bättre att laga själv och framförallt billigare. Halva priset per portion har jag räknat ut. Så vet man ju exakt vad som finns i och såklart att det blir smidigare att gå över till en mer gemensam familjemiddag senare där man bara behöver dela maten lite.
Nackdelen är väl att man får lägga en halvtimme 45 minuter 2 gånger i veckan beroende på hur mycket man gör, men det går ju utmärkt att frysa ner som jag gör!
2 kycklingfiléer
Couscous 2 portioner
3 dl mjölk
50 g smör
2 msk mjöl
basilika
1 burk krossade tomater
- Tina upp kycklingfiléerna och dela i mindre bitar
- Koka upp vatten och lägg i kycklingen
- Koka i ca 10 minuter och kolla så det är färdigt
- Dela i mindre bitar igen och lägg i en bunke
- Tillaga couscousen enligt beskrivning och lägg i bunken
- Smält smöret i en kastrull och vispa i mjölet
- Häll i mjölken och rör om tills det tjocknat till en sås
- Häll i bunken
- Häll i krossade tomater i bunken och kör med stavmixer eller vad man nu känner för
- Krydda med basilika och lägg i små burkar och frys in!
Kanske ser komplicerat ut men det är det verkligen inte! Kevin fick smaka när det var färdigt och jag tror jag fick godkänt haha. Han blev till och med arg när han inte fick mer, men hungrig var han inte för han hade fått mat precis innan.


Kommentarer
Trackback