Bakning!

Fick för mig att jag skulle baka så gjorde lite grövre tekakor. Huuuuur gott som helst! 
 
Recept:

ca 15-20 st
100 g smör
5 dl mjölk 
2 msk sirap (jag hade ljus) 
25 g jäst 
1 tsk salt 
4 dl grahamsmjöl
ca 7 dl mjöl
 
Smält smöret. Smula ner jäst och blanda med mjölk tills jästen har löst sig. Blanda i resten av ingredienserna och ta vetemjölet sist. Ta en dl i taget och i slutet fungerar det utmärkt att blanda med hjälp av händerna. Forma små tekakor med händerna eller kavel och nagga dem. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 30 min. 
Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 7-8 minuter. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0